Το μόνο που πρέπει να γνωρίζετε για τη νηστεία νερού

Το μόνο που πρέπει να γνωρίζετε για τη νηστεία νερού

Η νηστεία νερού είναι μια περίοδος κατά την οποία ένα άτομο δεν τρώει φαγητό και πίνει μόνο νερό. Η νηστεία με αυτόν τον τρόπο μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, αλλά είναι ασφαλής και τα αποτελέσματα διαρκούν μακροπρόθεσμα;

Οι άνθρωποι μπορούν να αναλάβουν νηστεία νερού για να χάσουν βάρος, για πνευματικούς ή θρησκευτικούς λόγους, ή να προσπαθήσουν να καταπολεμήσουν συγκεκριμένα προβλήματα υγείας. Οι έρευνες υποδηλώνουν ότι η περιστασιακή νηστεία μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, αν και άλλες μέθοδοι μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικές μακροπρόθεσμα.

Για να βεβαιωθείτε ότι η νηστεία του νερού γίνεται με ασφάλεια, οι άνθρωποι πρέπει να προετοιμαστούν σωστά και να επιλέξουν έναν καλό χρόνο για να πάνε χωρίς φαγητό, όταν το σώμα δεν απαιτεί υπερβολική ενέργεια.

Τι είναι η νηστεία του νερού;

Ένα νερό γρήγορα είναι όταν ένα άτομο δεν τρώει και δεν πίνει τίποτα άλλο από το νερό.

Δεν υπάρχει καθορισμένος χρόνος που πρέπει να διαρκέσει η νηστεία νερού, αλλά οι ιατρικές συμβουλές γενικά υποδηλώνουν οπουδήποτε από 24 ώρες έως 3 ημέρες ως το μέγιστο χρόνο για να πάει χωρίς φαγητό.

Σε όλη την ιστορία, οι άνθρωποι έχουν αναλάβει νησί για πνευματικούς ή θρησκευτικούς λόγους. Όμως, η νηστεία νερού είναι πλέον δημοφιλής στα φυσικά κινήματα υγείας και ευεξίας, συχνά παράλληλα με τον διαλογισμό.

Οφέλη

Τα άτομα με παράγοντες κινδύνου για ορισμένες ασθένειες θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τη βραχυπρόθεσμη νηστεία. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Καρδιακή νόσο
 • Υψηλή αρτηριακή πίεση
 • Υψηλή χοληστερόλη
 • >

  Αυτοί οι κίνδυνοι συχνά σχετίζονται. Όταν το σώμα δεν έχει πρόσβαση σε υδατάνθρακες, οι οποίοι είναι η προτιμώμενη πηγή ενέργειας του, θα χρησιμοποιήσει λίπη. Έτσι, ένα γρήγορο μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους καθώς το σώμα χρησιμοποιεί λίπη στο σώμα για την ενέργειά του.

  Σύμφωνα με την Ακαδημία Διατροφής και Διαιτολογίας, ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε βάρος είναι να το πάρετε αργά, συνδυάζοντας μια υγιεινή διατροφή με την άσκηση. Είναι επίσης σημαντικό να προσπαθήσετε να αλλάξετε κάποιες διατροφικές συνήθειες, όπως η μείωση του αριθμού των ζαχαρούχων τροφίμων και των σνακ που τρώγονται.

  Παρόλο που υπάρχουν πιθανά οφέλη για την υγεία για τη νηστεία, υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι εάν πραγματοποιηθεί γρήγορη για πολύ καιρό ή από κάποιον του οποίου η υγεία ή η ηλικία τους θέτει σε κίνδυνο βλάβης στο σώμα τους.

  Εάν κάποιος έχει ανησυχίες για την υγεία ή σχεδιάζει να γρήγορα για περισσότερο από 24 ώρες, θα πρέπει να ζητήσει τη συμβουλή ενός ιατρικού επαγγελματία και να εξετάσει την ανάληψη μιας ταχείας εποπτείας.

  Η νηστεία νερού δεν θα είναι ασφαλής για όλους και δεν θα πρέπει να αναληφθεί από ηλικιωμένους ενήλικες, εκείνους κάτω των 18 ετών ή εκείνους που είναι υποβαθμισμένοι.

  Έρευνα

  Μια εναλλακτική λύση για μεγάλες περιόδους νηστείας μπορεί να είναι διαλείπουσα νηστεία. Αυτό σημαίνει ότι δεν τρώτε τίποτα ή πολύ λίγες θερμίδες για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια να τρώτε ως συνήθως για μια άλλη καθορισμένη περίοδο. Ένα παράδειγμα είναι η δίαιτα 5: 2, όπου κάποιος τρώει μια κανονική διατροφή για 5 ημέρες την εβδομάδα και το ένα τέταρτο των ημερήσιων θερμίδων τους στις υπόλοιπες 2 ημέρες.

  Σε μια μελέτη που συγκρίνει τη διαλείπουσα νηστεία και την κατανάλωση μιας συνεχιζόμενης διατροφής χαμηλής θερμίδας, και οι δύο μέθοδοι βρέθηκαν να είναι εξίσου καλές για την απώλεια βάρους, καθώς και τη μείωση του κινδύνου καρκίνου, διαβήτη και καρδιακών παθήσεων. Η διαλείπουσα νηστεία βρέθηκε να είναι τόσο εύκολο να κολλήσει ως δίαιτα χαμηλών θερμίδων.

  Η έρευνα που βασίζεται σε μελέτες με ποντίκια και αρουραίους υποδηλώνει ότι η νηστεία μπορεί να προστατεύει από ορισμένες ασθένειες, όπως ο διαβήτης, και έχει τη δυνατότητα να καθυστερήσει τη γήρανση. Η νηστεία τακτικά για σύντομες χρονικές περιόδους έχει συσχετιστεί με χαμηλότερα ποσοστά διαβήτη, χαμηλότερου ΔΜΣ και μειωμένο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου σε άτομα που δοκιμάζονται για μπλοκαρισμένες αρτηρίες.

  Δεν υπήρξαν εκτεταμένες ανθρώπινες μελέτες για τη νηστεία, αν και η έρευνα έχει βρει κάποια θετική επίδραση στην αρτηριακή πίεση, το σωματικό βάρος και τα βελτιωμένα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας από μικρές μελέτες. Η νηστεία μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα για ηλικιωμένους ενήλικες, έτσι ώστε τα άτομα να αναζητούν ιατρικές συμβουλές σχετικά με το εάν η περιστασιακή νηστεία του νερού θα μπορούσε να είναι επωφελής.

  Ποιος δεν πρέπει να γρήγορα;

  Η νηστεία νερού δεν είναι ασφαλής για όλους. Οι άνθρωποι που δεν πρέπει να γίνουν γρήγορα ή να ζητήσουν συμβουλές από ιατρικό επαγγελματία πριν από τη νηστεία περιλαμβάνουν ηλικιωμένους ενήλικες, εκείνους κάτω των 18 ετών, και εκείνους που:

  • έχουν διατροφική διαταραχή
  • είναι υποβαθμισμένοι
  • είναι έγκυες ή θηλάζουν
  • έχουν καρδιακά προβλήματα
  • έχουν διαβήτη τύπου 1
  • έχουν ανεξέλεγκτες ημικρανίες
  • υποβάλλονται σε μετάγγιση αίματος
  • λαμβάνουν συγκεκριμένα φάρμακα. Ζητήστε τη συμβουλή ενός γιατρού

  Εάν κάποιος δεν έχει νηστεήσει πριν, θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να ξεκινήσει με μια 1η ημέρα για να το δοκιμάσει και να βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχουν δυσμενείς επιπτώσεις. Η νηστεία για περισσότερο από 3 ημέρες θα πρέπει να πραγματοποιείται μόνο μετά την αναζήτηση των συμβουλών ενός ιατρικού επαγγελματία.

  Η νηστεία μπορεί να είναι διανοητικά και σωματικά κουραστική, οπότε οι άνθρωποι πρέπει να προετοιμαστούν προσεκτικά από:

  • Τρώγοντας πολύ πριν από το γρήγορο, με τρόφιμα που έχουν υψηλή ενέργεια
  • Η επιλογή ενός χρόνου που θα επιτρέψει την ανάπαυση, ίσως μια μέρα όταν δεν εργάζονται
  • Αποφεύγοντας τη νηστεία εάν είναι ακατάλληλη ή πολύ κουρασμένη
  • Αποφεύγοντας την απαιτητική άσκηση
  • Λαμβάνοντας υπόψη την κατασκευή σε μια ταχέως αργά, ίσως μειώνοντας το μέγεθος των γευμάτων

  κατά τη διάρκεια της γρήγορης, είναι απαραίτητο να πίνετε αρκετό νερό και να το εξαπλωθεί όλη την ημέρα. Μπορεί να είναι δελεαστικό να πίνουμε περισσότερο από το συνηθισμένο όταν νηστεύει, αλλά αυτό μπορεί να είναι επιβλαβές και πρέπει να αποφεύγεται.

  Όταν τελειώνει γρήγορα ένα νερό, ένα άτομο δεν πρέπει να τρώει πάρα πολύ ταυτόχρονα, αλλά να συσσωρεύεται σταδιακά για να αποφευχθεί ένας πόνος στο στομάχι ή να αισθάνεται άρρωστος.

  Τι να περιμένετε

  Η νηστεία στερεί το σώμα του καυσίμου που χρειάζεται, οπότε αναμένετε να αισθάνεστε κουρασμένοι και χαμηλοί στην ενέργεια. Η έλλειψη τροφίμων μπορεί επίσης να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται ζάλη, αδύναμη ή ναυτία, και αν αυτά τα συμπτώματα είναι ιδιαίτερα κακά, είναι σημαντικό να τρώτε κάτι.

  Να ξεκουραστείτε, να καθίσετε και να αποφύγετε την έντονη άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της ενέργειας. Είναι φυσιολογικό να αισθάνεσαι ευερέθιστος ή κουρασμένος από την έλλειψη φαγητού, αλλά αν κάποιος αρχίσει να αισθάνεται αποπροσανατολισμένος ή μπερδεμένος κατά τη νηστεία, θα πρέπει να ζητήσει ιατρικές συμβουλές.

  takeaway

  Αν και μπορεί να υπάρχουν κάποια οφέλη για την υγεία στη νηστεία, η μείωση των συνολικών θερμίδων είναι εξίσου αποτελεσματική για την απώλεια βάρους και είναι πιθανό να είναι ασφαλέστερη. Εναλλακτικές λύσεις, όπως η διαλείπουσα νηστεία, θα μπορούσαν να έχουν περισσότερα οφέλη για την υγεία όσον αφορά τη μείωση των κινδύνων για καρδιακές παθήσεις και διαβήτη από ό, τι ένα μακροπρόθεσμο νερό γρήγορα για μέρες κάθε φορά και μπορεί να είναι πιο βιώσιμη.

  • Διατροφή/δίαιτα
  • Η παχυσαρκία/απώλεια βάρους/γυμναστήριο
  • Ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function wp_unique_prefixed_id() in /home/u930456145/domains/vibhutinetworks.net/public_html/wp-includes/block-supports/layout.php:640 Stack trace: #0 /home/u930456145/domains/vibhutinetworks.net/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(326): wp_render_layout_support_flag('<div class="wp-...', Array) #1 /home/u930456145/domains/vibhutinetworks.net/public_html/wp-includes/plugin.php(205): WP_Hook->apply_filters('<div class="wp-...', Array) #2 /home/u930456145/domains/vibhutinetworks.net/public_html/wp-includes/class-wp-block.php(293): apply_filters('render_block', '<div class="wp-...', Array, Object(WP_Block)) #3 /home/u930456145/domains/vibhutinetworks.net/public_html/wp-includes/blocks.php(1484): WP_Block->render() #4 /home/u930456145/domains/vibhutinetworks.net/public_html/wp-includes/blocks.php(1522): render_block(Array) #5 /home/u930456145/domains/vibhutinetworks.net/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(326): do_blocks('<!-- wp:group -...') #6 /home/u930456145/domai in /home/u930456145/domains/vibhutinetworks.net/public_html/wp-includes/block-supports/layout.php on line 640